Du har nog sett de snygga enkäterna som Google skickar ut då och då. Alltså de som är skapade i Google Formulär (Forms). Du kanske också har provat att göra ett enkelt formulär och skickat ut på kul. Visst är det lätt! Men hur gör man för att skapa lite mer komplexa formulär och automatisera diverse processer?

En Ebook med några råd för att du ska lyckas med dina Google Formulär

Efter att ha blivit ombedd att gå igenom hur Google Formulär fungerar så satte jag mig ner och satte ihop en enkel Ebook med lite tips och tricks för hur du kan skapa riktigt snygga Google Formulär för att automatisera processer. Boken innehåller ett exempel på hur man kan automatisera försäljningsprocessen i ett företag som tillhandahåller en gratis testperiod av mjukvara. När testperioden har gått ut för kunden så ska man ju inte låta slumpen avgöra om kunden kommer att fortsätta med en betald version av mjukvaran.

Då kan ett trevligt email-utskick med en länk till ett utvärderingsformulär vara det som triggar kunden att verkligen börja sätta sig in i hur han/hon vill använda produkten. Statistiskt sett så är det många gratisutvärderingar som aldrig får en ärlig chans … av den enkla anledningen att många känner att dom prioriterar annat för stunden.

Based on a True Story – RunMags Inc.

Nåväl, ladda hem boken här. Den är faktiskt baserad på ett riktigt fall i ett av Robert Bergqvist’s andra företag RunMags Inc. som säljer CRM- och verksamhetssystem i molnet till magazine-utgivare. Man skickade ut påminnelser till kunden när prövotiden började närma sig sitt slut, men såg att rent statistiskt så hade påminnelserna väldigt lite effekt. Man analyserade hela processen otaliga gånger och jämförde med andra mjukvarusäljare och kom då fram till att det saknades något som engagerade kunden. Något som triggade kunden att tänka på hur mjukvaran verkligen fungerade i hans eller hennes vardag.

Läs igenom och använd gärna kommentarsfunktionen nedan om du har några tips eller lärdomar som du vill dela med dig.